Onderzoek naar communicatie tussen burger en lokaal bestuur

Hoe ontvang jij het liefst nieuws van stad Geel? Hoe is jouw mediagebruik en wat vind je van de communicatie van het lokaal bestuur? Tot en met 21 maart loopt er een enquête om hierover jouw mening te horen. Dankzij het resultaat van dit onderzoek kan de communicatie nog beter aangepast worden aan jouw wensen en behoeften. Via www.geel.be kan je anoniem deelnemen aan de studie. Je kan ook een papieren versie van de vragenlijst ophalen aan het onthaal van het stadhuis. De vragenlijst neemt slechts 3 minuten tijd in beslag en je maakt kans op een cadeaubon.

meer info: communicatiedienst, 014 56 60 10, communicatie@geel.be

Blue-Bikes te huur via fietspunt station

Een milieuvriendelijk alternatief om bijvoorbeeld naar het werk te pendelen: laat je auto staan en neem het openbaar vervoer en vervolgens de fiets. Dankzij het fietspunt in Geel is dit perfect mogelijk. Het fietspunt vind je aan het station en is elke werkdag open van 7 tot 19 uur. Dit fietspunt biedt een groot aantal dienstverleningen: toezicht op en onderhoud van de fietsenstallingen, graveren van fietsen en een fietswash. Ook kleine en dringende fietsherstellingen, zoals het repareren van een lekke band zijn mogelijk. Periodiek onderhoud of normale herstellingen blijven een taak voor de plaatselijke fietsenmaker.

Door dit initiatief in het kader van sociale economie creëren de initiatiefnemers duurzame tewerkstelling in de eigen regio gaan ze op zoek naar een synergie met bestaande initiatieven zoals arbeidszorg, OPZ en Kringwinkel.

Via het fietspunt kan je binnenkort ook een fiets huren dankzij het systeem van Blue-Bike deelfietsen. Een Blue-Bike huren is simpel. Je koopt jaarlijks een Blue-Bike abonnement voor 10 euro via www.blue-bike.be of je gaat langs bij het fietspunt. Met deze lidkaart kan je in meer dan 40 fietspunten een Blue-Bike huren. De normale huurprijs bedraagt 3 euro per dag maar in het fietspunt van Geel kan je een Blue-Bike ontlenen voor slechts 1 euro per dag. Dit is mogelijk omdat het stadsbestuur een derde betalerregeling heeft afgesloten met Blue-Mobility nv. Dankzij deze overeenkomst, komt ook de Vlaamse overheid tussen in de kostprijs. Hierdoor kost het je slechts 1 euro in plaats van 3 euro om een fiets te huren. Dit betaal je maandelijks via een domiciliëring. Je kan de Blue-Bike fiets bekomen in het fietspunt of via de Blue-Bike automaat, vooraan aan het station.

meer info: fietsenatelier, 0473 86 60 37, info@fietsenatelier.be, www.fietsenatelier.be

Opening Baantveld

Woensdag 12 maart 2014 eindigen de werken t.h.v. Baantveld. Dankzij de bereikbaarheidsas geraak je vlot van de Ring tot in het centrum. De nieuwe verbinding sluit perfect aan op de inrit van de ondergrondse parking en loopt door tot aan de parkings Werft en Havermarkt.

meer info: infocel technische diensten, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be

Vacature deskundige inclusieve kinderopvang

Het Sociaal Huis zoekt een halftijds deskundige inclusieve kinderopvang (B1-B3). Het gaat om een contractuele functie. Als deskundige implementeer en coördineer je het project ‘Centrum Inclusieve Kinderopvang’, maakt het proactief bekend binnen de zorgregio en geeft het in overleg met de sector vorm. Je stimuleert kinderopvanginitiatieven om kinderen met een specifieke zorgbehoefte op te vangen en ondersteunt hen zowel inhoudelijk als praktisch bij het realiseren van inclusieve kinderopvang. Vanuit je ervaring en expertise begeleid je de ouders, de kinderbegeleidsters en het kind bij het uitwerken van een aanpak op maat.

Je bezit een bachelor diploma ofwel hoger onderwijs van één cyclus of daarmee gelijkgesteld onderwijs met een sociale, pedagogische, psychologische, paramedische of artistieke oriëntatie of lerarenopleiding. Je slaagt in een aanwervingsexamen. De functiebeschrijving kan je opvragen bij de personeelsdienst van het Sociaal Huis.

Kandidaturen moeten ten laatste op 31 maart 2014 met motivatiebrief en recent CV, kopie van je bachelor diploma en een recent uittreksel uit het strafregister aangetekend opgestuurd worden naar de voorzitter van het Sociaal HuisChristel Jackers, JB Stessensstraat 69 – 2440 Geel. Afgeven tegen ontvangstbewijs kan aan het onthaal van het Sociaal Huis.

meer info: personeelsdienst Sociaal Huis,  014 56 70 30, personeelsdienst@ocmwgeel.be

 

Sociaal Huis zoekt jobstudenten

Het Sociaal Huis zoekt jobstudenten voor de maanden juli en augustus. In woonzorgcentrum Wedbos is nood aan hulp in de verzorging en voor het onderhoud. Ook de dienst buitenschoolse kinderopvang zoekt jobstudenten. Wil je een vakantiejob in Wedbos dan moet je minstens 16 jaar oud zijn, voor de dienst buitenschoolse kinderopvang is 18 jaar de minimumleeftijd. Je moet beschikken over een bewijs van goed gedrag en zeden. Meerinformatie over de bijkomende voorwaarden kan je bekomen bij de personeelsdienst. De kandidaturen moeten schriftelijk overgemaakt worden aan de OCMW-voorzitter, JB Stessensstrat 69, 2440 Geel voor 31 maart 2014.

meer info: personeelsdienst Sociaal Huis; 014 56 70 30, personeelsdienst@ocmwgeel.be

Postkantoor verhuist

Het postkantoor Geel-centrum, nu nog gehuisvest op Werft 63, verhuist naar Nieuwstraat 108. Het huidige kantoor blijft open tot en met vrijdag 28 maart 2014. Daarna zal het kantoor enkele dagen gesloten zijn wegens de verhuis. Het nieuwe kantoor in Nieuwstraat is open vanaf 3 april 2014.

meer info: postkantoor Geel-Centrum , 02 201 23 45

Vervolg ‘Oavet van de platte klap’ en de ‘Platte kwis’

Op zaterdag 15 maart om 20.15 uur kan je opnieuw gaan kijken naar het spektakel ‘de Oavet van de platte klap’. Het concept van de eerste editie in 2012 blijft overeind maar de organisatoren brengen een nieuw verhaal. Ook nu is het een samenwerking van onder andere Het Nieuwsblad van Geel en cc de Werft. Je mag toneel, films, liedjes en fratsen verwachten op deze avond. Ook de ‘Platte kwis’ is toe aan een nieuwe editie. Iedereen mag meedoen met de quiz, eveneens op zaterdag 15 maart om 20.15 uur. De inkom bedraagt 5 euro of 8 euro.

meer info: cc de Werft, 014 56 66 66, info.dewerft@geel.be